Geld besparen

Besparen

Roken is een dure bezigheid en de prijzen (lees: accijnzen) voor sigaretten en tabak zullen de komende jaren alleen maar doorstijgen. Alleen dat zou al een reden zijn om te stoppen met roken.
geld besparen

Gezondheid natuurlijk

Gezondheid is uiteraard met geen prijs te betalen. Longaandoeningen bijvoorbeeld, zijn nu eenmaal vaak gerelateerd aan roken. En ja, we kennen allemaal de verhalen van een tante of opa die 90 werd met een pakje per dag. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het vaak de uitzonderingen zijn. Een gezonder lichaam geeft een gezondere geest en dat geeft weer meer energie. Dus stoppen met roken is serieus het overwegen waard.

Wilskracht

Er zijn genoeg mensen die op wilskracht en doorzettingsvermogen stoppen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Het moet sowieso in het ‘koppie goed zitten’, je moet er mentaal klaar voor zijn en dan nog schijnt het op wilskracht alleen, zeer moeilijk te zijn. Dan blijft het een constant gevecht tegen de mentale drang om te roken (ik mag nooit meer in plaats van ik hoef nooit meer). Daarom zijn er hulpmiddelen.

Hulpmiddelen

Er zijn vele boeken te koop die je helpen om je mentaal te begeleiden. Een van de bekendste is het boek van Allen Carr ‘Stoppen met roken‘ (wrang genoeg is hij gestorven aan longkanker).Verder kun je denken aan nicotinepleisters of kauwgums, maar dat zijn eigenlijk vervangingsmiddelen waar je ook weer verslaafd aan kunt raken. Acupunctuur wordt ook vaak als hulpmiddel genoemd. En verder zijn er nog vele medicijnen verkrijgbaar die de zucht naar de sigaret wegnemen. Zoals gezegd: wanneer je er mentaal echt klaar voor bent, ben je met roken ook zo klaar.

Stop nu met roken